Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

A RoadShow az Élővízben

2019. március 31. | roadshow projekt

2019. március 31. | roadshow projekt

Szeretettel köszönjük olvasóinkat szeretnénk beszàmolni az elmult időszak legnagyobb projektjéről az iskolai road showról. Leevi Ahopelto az E-Compass vezetője magyarorszàgra hozott egy 26 t kamiont amely színpaddà alakitható.

Az Elmult szàmban beszàmoltunk Arról, hogy Jean Michel Pannier látogatta az iskolákat és beszélt életéről és a kábítószer veszélyeiről a diákoknak most ebben az lapszámban számban szeretnénk beszàmolni ,arról, hogy a kamionnal iskolákat látogattunk Bács-Kiskun Békés Fejér Somogy megyében az elmúlt időszakban. Kamionunk több ezer kilométert ment és ezernél is több gyerekhez ért el az űzenetünk. Köszönjük tàmogatóinknak a tàmogatàst és az anyagi segítséget is. Ezek a tàmogatók nélkül nem tudnànk eljutni az iskolàba programunkkal. Nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek és a pedagógusok örömmel fogadták a fin kamiont és a fele érkezett fin vendéget valamint a floorbal játék lehetőséget.

Az E-Compass kamionja meglátogatott általános és középiskolákat egyházi iskolàk közül baptista, evangelikus, reformàtus és katolikus valamint sajàt iskolàinkba pünkösdi egyhàz àltal fenntartottban de az állami fenntartásba lévőkben is voltunk. Kiskunhalason a Dékáni Árpád Szakiskola és Szakgimnàziumban sport napot és a Szilády Àron reformàtus gimnáziumban egészség napot tartottunk és Leevi Ahopelto a finn munkatárs, énekelt és beszélt a diákoknak és Vàrosi Ferenc keceli lelkipàsztor pàlyaorientàciós elöadàst tartott 11. Osztàlyos diàkoknak Az Astron cég kialakulàsàról, valamint lelkipàsztori és lelkigondozói tapasztalatairól az elöadàs inter aktiv volt lehetett kérdezni az elöadótól. A helyi Kiskunhalasi TV és Ràdió is beszàmolt az eseményröl, söt interjut is készitettek velünk.

A kamion következő állomása Császártöltés volt volt ahol a német nemzetiségi általános iskolában lehettünk az iskola tornatermében zajlott a flór ból és a koncert pedig a kamionon. Diákok számára különleges volt ez a mai ez a nap, mivel a nap folyamán együtt sportolhatunk és különleges zenei élmény el is zártuk a programot. Majd a kamion Békés megyébe ment ahol pünkösdi egyház Által fenntartott iskolánkban békésen a remény hír intézményben valamint Békéscsabán a Premier Müvészeti Szakközép iskolában voltunk. Az iskolák mellett, Segítettük helyi gyülekezet plántálàst is .így Tiszaburán és Mezőberényben is tartottunk evangelizációs alkalmakat finn vendégeinkkel együtt közösen az OCM munkatársaival. A fin testvérek zenével és igen hirdetésével segítették a gyülekezet plán tolási munkát. Majd a kamion a Dunántúlon Seregélyesen a Baptista fenntartásom fenntartású intézménybe érkezett ahol diákoknak Fülöp Hajnalka Saffer internet program szakértője előadást tartott az internet veszélyeiről a és a hatékony használatról az iskola felsős diàkjai részére. Mi az iskola parkolóját foglaltuk el a felállítottuk a flóorbal felszerelést és a kamionunkat az iskola elötti parkolóba a napot koncerttel zártuk valamint lélekerősitő bibliai űzeneteket ,előadásokat hallgattak a diákok erősítettük a jövőképüket és az értékeség tudatukat. A sport lehetöséget adott, hogy nem csak beszéltünk nekik hanem közös élményeink is lettek.

A Baptista szeretetszolgàlat munkatàrsa ezt irta az alkalomról:
Játsszd jól, élj szeretetben! – ezzel a jelmondattal érkezett csütörtökön a finn vendég Leevői Ahopelto és munkatàrsa Jànosi Ferenc a seregélyesi baptista általános iskolába. Ezúttal az autósok kénytelenek voltak a közeli utcában parkolni, mert egy finn zászlóval feldíszített kamion foglalta el a Seregélyesi Baptista Általános Iskola parkolóját. A jármű előtt egy nálunk kevéssé ismert, leginkább a jégkoronghoz hasonlító játék pályája foglalta el a területet. Hogy miért, arról Jánosi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház ifjúság- és családépitő szolgálatának misszióvezetője, a program szervezője beszélt.

– Finn vendégünk, Leevi Ahopelto az ország több pontján tartott már eddig előadásokat, a roadshow Fejér megyei helyszíne pedig a seregélyesi intézmény, ahol tárt karokkal és szeretettel fogadtak minket. Az előadások legfontosabb célja a megelőzés és annak bemutatása, miért fontos az egymásra való odafigyelés, a csapatmunka, a másik lelki finomságainak felismerése és személyiségének tiszteletben tartása. Ez a szemlélet a mai világban különösen hasznos ahhoz, hogy a fiatalok felismerjék a valódi értékeket. Mindezt egy Finnországban ismert játék bemutatásával vezettük be, hogy a sportos életmód fontosságára is felhívjuk a figyelmet.

– A vendégek ezért „floorball” felszereléssel érkeztek, amely sportág kísértetiesen hasonlít a jégkoronghoz, de nem kell hozzá sem jég, sem pedig korcsolya. A seregélyesi csapatok egymás után váltották egymást a pályán egészen addig, amíg meg nem kezdődött Leevi Ahopelto műsora. De nem csak a vendég tanácsait hallgathatták meg a diákok, kollégája, Fülöp Hajnalka az online világ veszélyeiről is tartott előadást a fiataloknak.

– A legtöbb diák ma fél a jövőtől, s ezen változtatni szeretnénk – folytatta Jánosi Ferenc. – Arról is szólni kell ez alkalommal, hogy a Biblia tanításai nem csak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is „térképet” kínál az élethez.

– Az együttműködés mindenesetre kiváló, ezért cél az is, hogy idővel megosszák a finn oktatási modell tapasztalatait a seregélyesi pedagógusokkal. Sajtos József igazgató nyitott arra, hogy átvegyék mindazt, ami hasznos és alkalmazható a finnek „diákközpontú” módszereiből. A program szervezői egyébként országos keresztény és oktatási vezetőkkel is egyeztettek a finn modell megismertetéséről, az „életkészségek” fejlesztéséről.
Majd a kamion a pünkösdi egyhàz születésének egyik helyszínére ment Darànyba ahol két napot töltött a kamion első nap iskolai foglalkozàsokat tartottunk ,majd màs nap Torma Làszló és a Pécsi Reménység gyülekezet csalàdi napot tartott amelyen a diàkok szüleiket testvéreiket elhivtàk a rendezvényre. A csalàdi nap evangelizàció is volt ahol Jared Worby evangelista , és màsok is beszéltek Isten helyreàllitó munkàjàról az evangélium àtformàló erejéröl ö aki szenvedélybeteg volt most Isten örömhirét hirdeti fiataloknak és mindenkinek. A rendezvényen részt vett Villànyi Làszló Daràny polgàrmestere is szàmomra azért is különleges volt ez az alkalom mert tizenévesként sokszor mentem làtogatni a darànyi gyülekezetet a nemrég elhunyt id Weiggert Mihàly lelkipàsztorral aki egyik atyai mentorom volt abban az időszakban.

A Darànyi Cseresznyés Géza iskola igh ezt irtta a napról:

Ismételten meg szeretném köszönni , hogy nálunk jártatok a ROAD SHOW-al , lehetővé tettétek számunkra , hogy egy ilyen remek napban legyen részünk ! Mind a tanárok , mind a gyermekek nagyon jól érezték magukat ezen a napon , folyamatosan próbálgatják azót a is a floorballt!
Mellékelem a levelemben Pataky Albert egyházelnök úrnak írt köszönő levelünket , és Neked és Levinek is nagyon köszönjük azt a hihetetlen aktivitást , kedvességet amit irányunkban tanúsítottatok!
Abban a reményben , hogy még fogunk együtt közös programokat szervezni tisztelettel üdvözöllek.

Share This