Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Bollók Gyula, igazgató

2019. március 31. | referencia

2019. március 31. | referencia

2011. május 9-én Dusicza Ferenc nagytiszteletű úr meghívására iskolánkba látogatott MPE Ifjúság- és Családépítő Szolgálat 5 munkatársa Jánosi Ferenc lelkész-addiktológiai konzultáns vezetésével.  A reggeli áhítat után a felső tagozatos diákok számára rendhagyó életvezetési foglalkozást tartottak.

Külön korcsoportban foglalkoztak az ötödik-hatodikos kiskamaszokkal, míg a hetedik-nyolcadik osztályos tanulókat Tinédzserországba kalauzolták.

Egyéni, különleges módszereikkel gyorsan feloldották a gyermekek gátlásait, akik a felszabadult légkörben őszintén, nyíltan osztották meg gondolataikat, problémáikat egymással és a jelenlévő felnőttekkel. Míg a kisebbek saját értékeiket keresték, azt, hogy miért is fontosak ők ebben a világban, addig a nagyok saját maguk döbbentek rá, hogy alapvető szabályok nélkül még egy elképzelt világban sem lehetne élni. 

 

Önismereti játékaik előkészítéseként egy tanulságos videó filmet tekinthettek meg a gyermekek a foltmanókról, melynek legfőbb üzenete szerint mindannyian egyformák vagyunk teremtőnk előtt, s az embertársaink által ránk aggatott jó vagy rossz címkék nem válhatnak életünk legfőbb irányadóivá, mércéjévé. Mindenkiben van valami értékes és jó, melyet ki kell bontakoztatnunk. Mindenki fontos valaki számára, minden ember egyedi, megismételhetetlen része a világnak.

Óriási hatást gyakorolt gyermekeinkre a számítógépfüggővé vált gyermekről szóló film. Tanulóink tátott szájjal figyelték a kiskamasz őrjöngését, amint darabokra töri komputerét. A film után többen beismerték, hogy már ők is okoztak kárt gépükben egy-egy sikertelen számítógépes művelet után.

Szintén nagyon megérintette diákjainkat az egyik fiatalember őszinte vallomása, aki alkoholfüggőségéből gyógyult meg a hit segítségével. Saját példájával arra kívánta ráébreszteni a gyermekeket, hogy nem szabad elpazarolni a tanulóéveket, nem szabad az alkohol és a drog rabjává válni és minden bajból, problémából van kiút, ha az embert őszinte barátok veszik körül.

Az együtt töltött délelőtt nagyon hasznos volt diákjaink számára. Olyan üzeneteket adott át gyermekeinknek, amelyekre minden tinédzsernek szüksége van az egészséges lelki élethez, a boldog együttéléshez és a világban való eligazodáshoz.
Várjuk vissza Önöket!

Munkájukra továbbra is Isten áldását kérve!
Tisztelettel:

Bollók Gyula, iskola igazgató
Bocskai István Református Általános Iskola
Papkeszi, 2011. május 16.

Share This