Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Jean Michel Panier a Sziládyban

2018. február 15. | sajtó

2018. február 15. | sajtó

A Közösségek Házában látta vendégül a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a halasi fiatalokat. A találkozóra egy olyan előadót hívtak, aki hitelesen tud mesélni azokról az évekről, amikor a drog a mélybe rántotta.
„A drog egy zsákutca, nem jelent semmire megoldást” – ezt mondta Jean-Michel Pannier, aki a hatvanas-hetvenes évek fordulóján hippiként élte életét Franciaországban és Indiában, nem volt könnyű a sorsa, az anyja verte, az apja pedig elhagyta őket. Elmondása szerint volt orgazda, drogárus, most pedig lelkészként hívja fel a fiatalok figyelmét a kábítószerezés veszélyeire.
Jean-Michel Pannier a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum meghívására látogatott el városunkba. Sorsa, élete intő példa lehet mindenki számára; fiatal korában haragudott az egész világra, a családjára, éppen ezért drogfogyasztó lett, most így az évtizedek távlatából már másként lát mindent.

Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadó úgy gondolja, hogy pont az ilyen személyes élmények segíthetnek ráébreszteni a gyerekeket arra, hogy nincs értelme drogozni. Jean-Michel Pannier jó útra tért, megházasodott, négy gyermeke és nyolc unokája van, bebizonyította, hogy van kiút a drog csapdájából. Jánosi Ferenc lelkész, a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúsági- és Családépítő Szolgálatának vezető munkatársa szerint pont az ilyen hiteles történeteken keresztül lehet szólni a mai fiatalokhoz.

A Kiskunhalasi TV ben egy rövid interjú Jean-Michel Pannierrel 5:50-től látható:

Share This