Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Zámbó György, igazgató

2017. április 3. | referencia

2017. április 3. | referencia

Jánosi Ferenc, iskolánk volt tanulója 2017. április 31-én a hetedik és nyolcadik osztályosok számára egy életvezetési és motivációs beszélgetést tartott.

Rendkívül rokonszenves, ugyanakkor határozott személyiségével azonnal megnyerte a gyerekek bizalmát. Saját életére és tapasztalataira visszautalva építette fel a foglalkozásokat. Mivel addiktológus végzettséggel is rendelkezik, természetes, hogy érintette a szenvedélybetegségek személyiségre gyakorolt negatív hatásait. Ám nem ez volt a foglalkozás fő témája, hanem a pályaválasztáshoz kapcsolódó döntések kihatása az életünkre, önismeret és személyes motiváció.

Ferenc pozitív kisugárzása, természetes retorikai képessége magával ragadta a gyerekeket, folyamatosan bevonta őket a beszélgetésbe kihozva belőlük a pozitív megnyilvánulásokat.

A legzárkózottabbak is szívesen megnyíltak számára. Nekem is könnyű volt azonosulni mondandójával, hiszen azonos emberi értékeket közvetítünk iskolánkban. Olyan alapvető pozitív személyiségjegyeket hangsúlyozott, mint az empátia, a segítőkészség, a szerénység, bátorság, határozottság és a szeretet.

Szívesen ajánlom Ferencet az általános és középiskolákba akár pályaválasztás előtti foglalkozásra, akár deviancia-problémákkal küszködő osztályba, csakúgy, mint a szenvedélybetegségek megelőzésére tartott foglalkozásokra.

Örülök, hogy Ferenc megtartotta a két foglalkozást, így tanulóinkban egy kívülről érkezett felnőtt kicsit más megközelítésben, de ugyanazt az értékrendet erősítette, melyet mi is vallunk. Ha lehetőségünk nyílik, szeretnénk, ha folytatódhatna ez az együttműködés, és a többi osztályban is, akár más témában is.

Köszönjük Ferencnek a foglakozásokat és a pozitív értékeket, a megerősítést, hogy nevelési elveinkkel jó úton járunk. Jó szívvel ajánlom azoknak az iskoláknak, ahol gondok vannak a gyerekek viselkedésével, értékrendi válsággal küzdenek, vagy motiválatlanok. A pályaválasztás előtt pedig kimondottan jól jöhet egy időben érkező külső megsegítés, amely lelki szinten ad megerősítést a feladathoz.

Zámbó György, igazgató
Budai-Városkapu Iskola
Pécs-Vasas, 2017. április 3.​​​​

Share This