Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Magyar Pünkösdi Egyház
Ifjúság- és Családépítő Szolgálat

Ne nyúlj a droghoz, nem vezet jóra

2016. december 27. | sajtó

2016. december 27. | sajtó

Jánosi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság- és Családépítő Szolgálat vezetője évek óta egyre több iskolában segíti munkatársaival az intézmények munkáját. A keceli lelkész- pedagógust kérdeztük az idei munkájukról.

Az elmúlt hónapokban Kalocsán, Soltvadkerten, Császártöltésen, Csengődön, Kiskunhalason, Kiskőrösön, Kunszentmiklóson, Fülöpszálláson, Soltszentimrén (és több megyén kívüli településen) is tartottak rendezvényeket az oktatási intézményekben. A diákok személyiségfejlesztő előadásokat hallgathattak meg.  A foglalkozásokon elsősorban a felelős életvitel és az elkötelezett párkapcsolat kialakításának a jelentőségére hívták fel a hallgatóság figyelmét. Érintették az előadásokon a kábítószer-fogyasztás veszélyeit.

Novemberben Kalocsán a szolgálat vendégeként – a helyi Kábítószer Egyeztető Fórummal egyeztetve – tartott előadást Jean-Michel Pannier francia evangélista, aki a szerfogyasztást maga is kipróbálta. Az alkohol, a nikotin és a kábítószer függőséget okozó hatásait tizenévesként ismerte meg. Családjában a bántalmazás és a lelki terror mindennapos volt.

Arról is beszélt a diákoknak, hogy saját élete irányításáért mindenkinek magának kell vállalnia a felelősséget, nem kereshetik állandóan másokban a hibát. Az előadó beszélt az életében bekövetkezett változásról. Arra tette fel az életét, hogy segítsen a fiataloknak és figyelmeztesse  őket arra, hogy véletlenül se próbálják ki a kábítószert.

Októberben az ausztráliai testvérszervezet képviseletében Darren McMahon és két barátja, Vee és Josh rappelve, azaz a zene nyelvén szóltak a fiatalokhoz az álmok megvalósításának lehetőségéről.

Barta Zsolt

Share This